В чартърния спектър телевизионните станции на Tribune Media са изключени.

След неуспеха да се споразумеят за нов договор, система за дистрибуция, пакт, почти три дузини телевизионни станции на Tribune Media, включително KTLA в Лос Анджелис, станаха черни на услугата за платена телевизия Spectrum на Charter Communications в сряда следобед.

Повече от 6 милиона абонати на кабелна телевизия Charter Spectrum в цялата страна – включително 1,5 милиона в района на Лос Анджелис – бяха засегнати от последния ценови конфликт между двете големи телевизионни компании. Двете страни са въвлечени в битка от дълго време. Напрегнато противопоставяне в продължение на почти две седмици заради предложеното от Tribune Media увеличение на тарифите за пренос на програмите на компанията като част от пакетите платена телевизия Spectrum.

В Лос Анджелис зрителите може да пропуснат известните сутрешни новинарски емисии на KTLA. Прекъсването засяга и станцията KSWB на Tribune в Сан Диего, която излъчва програмите на Fox Network.

Предишният договор на компаниите за разпространение изтече в понеделник в 21:00 ч. тихоокеанско време, но те се съгласиха на краткосрочно удължаване, за да изкарат новогодишната ваканция и да имат време да сключат нова сделка. Въпреки това удължаването изтече в 14:00 ч. по Гринуич в сряда.

През последните години прекъсванията на излъчването на телевизионни станции стават все по-чести, тъй като разпространителите на платена телевизия, като Charter, се стремят да поддържат ниски цени на програмите, а сделките за пренос стават все по-остри.

Tribune Media иска от Charter да увеличи плащанията за правото да препредава сигналите на 33 телевизионни станции на Tribune в пазарите на Charter Spectrum. Тъй като Tribune Media контролира филиалите на CBS и Fox, включително KSWB, двете фирми ще бъдат подложени на натиск да постигнат споразумение преди началото на плейофите в НФЛ в събота.

Например мачът Сиатъл Сийхоукс – Далас Каубойс ще бъде излъчен по KSWB в Сан Диего в събота.

Чикагският телевизионен оператор също така искаше Charter да плаща допълнително, за да пренася кабелния канал на Tribune Media, WGN America, в пакетите за платена телевизия на Spectrum, след като през 2014 г. отдели Chicago Tribune и други вестникарски холдинги.

Ако зрителите имат цифрова антена, те все още ще могат да приемат програми от местните станции на Tribune Media.

Борбата се води в труден период за бизнеса с платена телевизия. Подобно на други кабелни компании, Charter се бори да запази разходите за програмиране под контрол, за да предотврати миграцията на клиентите към по-евтини стрийминг услуги. Според последните прогнози на MoffettNathanson Research доставчиците на платена телевизия са имали трудна година през 2018 г., като секторът е загубил 1,1 млн. потребители, включително над 200 000 абонати на кабелната телевизия на Charter.

Платената телевизия, интернет и телефонните услуги на Charter се предлагат под марката Spectrum.

“Чартър се ангажира да поддържа ниски разходите за програмиране и в резултат на това разходите за услугата кабелна телевизия за нашите потребители”, се казва в изявление на компанията в понеделник.

През 2018 г. е имало приблизително 140 прекъсвания на телевизионния сигнал. Поради безизходица между Verizon Communications Inc. и телевизионния оператор Tegna в понеделник мрежовите филиали във Вашингтон, Норфолк, щата Вашингтон, и Бъфало, щата Ню Йорк, не бяха достъпни в системите Verizon FiOS.

Според Американския телевизионен алианс, лобистка група във Вашингтон, представляваща операторите на платена телевизия, прекъсванията на електрозахранването през 2018 г. са намалели в сравнение с 213 през 2017 г.

Въпросът е в таксите за препредаване, които са цените, които кабелните, сателитните и телефонните доставчици трябва да плащат, за да предават сигналите на местните телевизионни станции като част от техните канали. Според алианса собствениците на телевизионни станции са получили общо 10 млрд. долара от такива такси през 2018 г., което е повече от 9,3 млрд. долара през 2017 г.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Related Posts
Category
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit eiusmod tempor ncididunt ut labore et dolore magna